Koti
Jakso 1Jakso 1
Jakso 2Jakso 2
Jakso 3Jakso 3
Jakso 4Jakso 4
Jakso 5Jakso 5
Jakso 6Jakso 6
Jakso 7Jakso 7
Jakso 8Jakso 8
Yhteys

Jan-Ole Nordlin kertoo Vrakfeberin tekijöistä


Erik Saanila 

Erik on joukon "visualisti" joka tietää ennalta miltä hän haluaa valmiin ohjelman näyttävän. Tämän laatuisen ohjelman tekeminen vaatii hyviä yhteyksiä sääjumaliin ja niitä Erikillä tuntuu olevan koska kun Erik on kuvauspuuhissa niin aurinko yleensä paistaa pilvettömältä taivaalta. - Erik vaihtoi muutama vuosi sitten Helsingin kiireet Paraisten rauhaan ja samalla hänestä tuli paikallisen sukellusseuran sihteeri. Siitä askel Vrakfeber TV-sarjaan oli melko lyhyt. Sukellustaitojen karttuessa hän ryhtyi kuvaamaan myös veden alla joten suuri osa vedenalaisista kuvista on hänen ottamia.

Erikin taidot editointivaiheessa pääsevät oikeuksiinsa Vrakfeber ohjelmassa. Kauniit maisemat ja dramaattiset vedealaiset kuvat saavat jälkikäsittelyssä uuden lumon missä kuvat muuttuuvat vieläkin kauniimmiksi ja elävämmäksi. Tässä työssä hän on todellinen taiteilia vaikka ei maalia tai sutia käytäkkään.

Yhteys: erik@firstframe.fi

www.firstframe.fi


 Sebastian Henriksson ja Johnny Strömborg

Tässsä yhdistelmä jota voisi kutsua lempinimellä The dynamic duo.

Heillä on todella paljon yhteistä. Paitsi että molemmat ovat kotoisin Paraisilta niin he ovat kutakuinkin saman ikäiset, molemmat ovat palomiehiä ja ammattisukeltajia Tammisaaren paloasemalla. Myös Vrakfeber yhdistää kaverukset silla Sebbe toimii kakkoskuvaajana veden alla ja Johnny toimii valaisiana sukelluskuvauksissa. Olenkin leikkisästi sanonut että hän on Suomen loistavin palomies.

Yhteys: Fma SebSub och Johnny Srömborg Fma


 Jan-Ole Nordlin

Jo pikkupoikana olin kova sukeltamaan. En edes osannut uida kun hyppäsin ensimmäisen kerran kolmesta metristä. Eka hyppy ja pää edellä tietenkin ja sitten sukeltamalla uima-altaan reunalle. Tästä olen sitten muuttunut hyvinkin paljon varovaisemmaksi ja sukeltaminen jäi vähemälle kun vihdoin opin uimaan pää pinnan yläpuolella.

Ensimmäisen Vrakfeber sarjan jälkeen päätettiin että kyllä ohjelman vetäjäkin pitää olla veden alla. Olin samaa mieltä ja niin minun oli ryhdyttävä oppimaan sukeltamaan kuivapuvussa joka aluksi tuntui aika hankalalta. Ilma liikkui puvussa sinne tänne ja keikutti minut ties mihin asentoon mutta aika pian sain juonesta kiinni.

Sukeltaminen on siinä mielessä aika erikoinen asia että siinä kaikki muu unohtuu. Sukeltaessa kaikki huomio on keskittynyt sukeltamiseen ja kaikki arjen askareet ja murheet unohtuvat siinä samassa kun on päässyt veteen. Sukeltaminen on näin ollen verraton tapa rentoutua, sen olen itse huomannut lyhyen sukellusurani aikana.

Vaikka tämän laatuisen ohjelman tekeminen joskus on todellakin hankalaa ja haastavaa niin meilä tekijöillä on ollut aivan hillittömän hauskaa. Toivon ja uskon että meidän tekijöiden välillä muodostunut hyvä joukkuehenki ja huumori välittyy myös kotikatsomoihin ja että olemme onnistuneet aikeissamme tehdä kiinnostavan ja mukavan ohjelman.

Yhteys: janne(at)patka.fi

www.patka.fi

SLAMSLAM
FondbergFondberg
Lagerblad FoodsLagerblad Foods
StallhagenStallhagen
UrsuitUrsuit
WeberWeber
Pätkä productionsPätkä productions
FirstframeFirstframe
MagnicMagnic
Carl & ReasCarl & Reas

Log in