Koti
Jakso 1Jakso 1
Jakso 2Jakso 2
Jakso 3Jakso 3
Jakso 4Jakso 4
Jakso 5Jakso 5
Jakso 6Jakso 6
Jakso 7Jakso 7
Jakso 8Jakso 8
Jakso 7
Jakso 7

Calypso on Märketin majakan läheisyydessä aivan maanrajan tuntumassa. Sieltä löytyy Belliver hylky joka upposi 1911. Belliver on hyvässä kunnossa ja hylylta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää. Ahvenanmaan hylyiltä ei tavara ole laittomasti nostettu pinnalle koska sielä hylkysukellus on luvanvarainen toiminta.

Märketin luota Calypso suuntaa Ruotsin puolelle kohti Tukholmaa. Sinne saavumme aamuyöllä sakeassa sumussa. Aamulla suuntaamme kohti keskustaa. Riksarkivet jossa Ann Hörsell työskentelee tarjoaa meille uutta tietoa Maria Sofia De la Gardien aluksesta joka perimän mukaan olisi ollut haaksirikossa Turunmaan saaristossa 1600-luvulla.

Kun Hylkykuume on Tukholmassa on päivänselvää että Vasamuseo kuuluu ohjelmaan. Siellä saamme tietoa hylkyjen nostamisesta, toiminta jota ollaan harrastettu yhtä pitkään kuin on ollut aluksia.

Dalarö-hylky on yksi Ruotsin hienoimmista hylyistä. Uskotaan vahvasti että alus olisi ollut Maria Sofia De la Gardien velien Magnus Gabriel De la Gardien alus joten eipä ihme että hylky kiinnostaa meitä.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SLAMSLAM
FondbergFondberg
Lagerblad FoodsLagerblad Foods
StallhagenStallhagen
UrsuitUrsuit
WeberWeber
Pätkä productionsPätkä productions
FirstframeFirstframe
MagnicMagnic
Carl & ReasCarl & Reas

Log in