Koti
Jakso 1Jakso 1
Jakso 2Jakso 2
Jakso 3Jakso 3
Jakso 4Jakso 4
Jakso 5Jakso 5
Jakso 6Jakso 6
Jakso 7Jakso 7
Jakso 8Jakso 8
Jakso 5
Jakso 5

Calypso saapuu Borstö nimiselle saarelle. Tässä lähellä makaa suojeltu St.Michael hylky. Mukanamme on Stefan Wessman Museovirastosta. Ilman hänen mukanaoloaan emme voisi sukeltaa St.Michaelille. Hylyssä on vielä runsaasti lastia joten alus on tarkassa vartioinnissa. St.Michael hylky makaa syvänteessä 36 metrin syvyydessä. Sen mastot ovat pystyssä yltäen noin 20 metrin syvyyteen ja hylky on hyvässä ja ehjässä kunnossa. Syvänne missä hylky makaa tuntuu olevan kuin valtava sakkakuppi koska näkyvyys hylyn luona on hyvinkin usein erittäin huono. Kun me olimme hylyllä vaikutti välillä siltä että sukelsimme lumisateessa.  Pimeässä syvyydessä valtavat partikkelit loistivat valkoisina kuin lumihiutaleet lamppujemme valossa.

Vierailemme merimuseo Vellamossa Kotkassa missä osa aluksen lastista on näytteillä. Siellä on muun muassa hienot hevoskärryt jotka olivat aluksen kannella vielä kun hylky löydettiin.

Aluksen alkuperä selvisi Christian Ahlströmin tutkimusten kautta. Hän selvitti kenelle hevoskärryt kuuluivat ja sen kautta mikä kyseisen aluksen nimi oli.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SLAMSLAM
FondbergFondberg
Lagerblad FoodsLagerblad Foods
StallhagenStallhagen
UrsuitUrsuit
WeberWeber
Pätkä productionsPätkä productions
FirstframeFirstframe
MagnicMagnic
Carl & ReasCarl & Reas

Log in